Modussen op de gitaar

Theorie

Je kunt oneindig veel muziektheorie studeren maar de kans is groot dat je hier toch maar een gedeelte van gaat gebruiken. Het moeilijke is dat je zelf niet altijd kunt inschatten welk gedeelte voor jou nuttig is. En hoe je dit kunt gebruiken.

Vergelijk het met gereedschap: Je staat in een gigantische winkel vol met onbekend gereedschap. Het enige dat je weet is dat je een huis wilt bouwen. Natuurlijk is er altijd wel iemand in de buurt die zegt "hé, kijk eens hoe goed ik dit gereedschap kan gebruiken, succes", je in het duister achterlatend met het gevoel dat je achterlijk bent. Hier niet! Je krijgt de juiste gereedschappen aangereikt EN je leert ermee werken!
Afhankelijk van wat je wilt bereiken gaan we het bijbehorende stuk theorie TOEPASSEN*, waardoor je meteen resultaat ziet en gemotiveerd blijft. Vandaar ook ‘Useful Explanation’ : Een bruikbare uitleg!

*De manier van toepassen kan enorm verschillen per muziekstijl en kan ook meer gericht zijn op het in een band spelen, songwriting of improvisatie. Natuurlijk kijken we ook hoe andere gitaristen dit doen en wie hun voorbeelden waren. Door verschillende stijlen te combineren kun je uiteindelijk je eigen stijl ontwikkelen.